Half-Gevorderde Gitaarlessen In Antwerpen

Zit Je Gitaarspel Op Een Dood Spoor En Weet Je Niet Meer Hoe Vorderingen Te Boeken?

Hoe zou het voelen om eindelijk de vooruitgang op gitaar te maken die je wilt maken? Om niet meer op zoek te moeten gaan naar dat nieuwe 'stukje van de puzzel', enkel maar om te constateren dat de nieuwe informatie je overzicht over de gitaar daarom niet duidelijker maakt.

Veel gitaristen zitten vast in dit doodlopend straatje, maar het is niet nodig om eindeloos te blijven ronddobberen in hetzelfde muzikale plasje.

Tijdens de gitaarlessen voor half-gevorderden in Antwerpen wordt de focus gelegd op disciplines zoals gitaartechniek, gitaarhals, repertoire en samenspel. Zo bouw je stap voor stap inzicht en controle op in je gitaarspel.

  • Verwerf Controle Over Je Gitaartechniek

verbeter gitaartechniek te antwerpen.png

Als het op gitaar leren spelen aankomt is het van cruciaal belang om op een correcte manier een stevige basis van technische vaardigheden op te bouwen. Het allerbelangrijkste element in je fundament is dan ook je gitaartechniek.

Speel je een oefening maar maak je telkens dezelfde fout (meestal onbewust) dan kan je oefenen zoveel je wilt, het enige dat je eruit haalt zijn slechte speelgewoonten die je zullen beperken als gitarist. Veel gitaristen verspillen om deze reden uren tijd door met een verkeerde gitaartechniek te oefenen.

Dit is natuurlijk ook niet verwonderlijk want hoe kun je weten wat je precies fout doet als er niemand je gitaartechniek analyseert en precies zegt wat je kunt verbeteren en welke fouten te vermijden

In het luik gitaartechniek van de half-gevorderde gitaarlessen bij Gitaar Training Studio® wordt je begeleidt om tot een correcte gitaartechniek te komen.

  • Verwerf Inzicht Over De Structuren Van De Gitaarhals

gitaarles antwerpen - gitaarhals kennis.png

Je hoort vaak gitaristen spreken over hoe de gitaar een extensie van hun lichaam is. "The guitar is my voice", hoor je hen vertellen. Maar hoeveel je ook studeert en oefent, het lijkt onbegonnen werk om alle beetjes informatie in één geheel te gieten. Alle informatie die je over de jaren heen verzamelde lijkt niet met elkaar in verband te brengen.

De waarheid is echter dat alles wat je op de gitaar speelt; akkoorden, toonladders, de noten op de hals van de gitaar, arpeggio’s, etc. een duidelijk verband heeft. Als gitarist is het gemakkelijk om hier en daar wat informatie op te pikken. Je leert hier een solo, daar een toonladder en nog van een andere bron leer je wat akkoorden kennen. Wat echter nodig is, is structuur zien in al deze informatie.

Wat je op ieder moment in je vooruitgang met je gitaar ervan weerhoudt om beter te spelen en meer zelfvertrouwen te krijgen over je eigen gitaarspel is het samen leggen van alle puzzelstukjes. 

Tijdens de gitaarhals training van het half-gevorderde programma gaan we daarom stap voor stap samen de puzzelstukjes samen leggen om tot een volledig overzicht van de gitaarhals te komen:

  • Alle Puzzelstukjes Komen Samen Tijdens Samenspel En Repertoire

leer muziek spelen te antwerpen.png

Naast de fundamentele aspecten van je gitaartechniek en kennis over de hals, is het van belang alles in het groter plaatje te zien. Via repertoire studie krijg je een duidelijke kijk hoe al de aangewerfde vaardigheden en inzichten samenkomen zodat je ze leert toepassen in samenspel met andere muziekinstrumenten.

Wil je ervaren wat de Gitaar Training voor jou kan betekenen? We nodigen je graag uit op een gratis kennismaking! Daar bespreken we je doelen met de gitaar en leren we elkaar beter kennen. Druk op de knop hieronder en vertel op de volgende pagina even over je doelen met de gitaar.

Je hebt geen enkele vorm van voorkennis nodig om met de lessen te starten!