Gitaarles Voor Gevorderden

  • Speel je al op hoog niveau gitaar, maar wil je je vervolmaken?

  • Je bent reeds gevorderd op bepaalde gebieden van je gitaarspel, maar hebt moeite om een volledig overzicht van het instrument te verkrijgen?

  • Je wilt sneller gitaar leren spelen of zonder limitaties improviseren.

Wat je doelen ook zijn met de gitaar, we gaan samen verder op pad tot je al je doelen met de gitaar hebt bereikt.

Vertel ons over je ervaringen en doelstellingen met de gitaar en we nodigen je graag uit voor een gratis kennismaking.

Eenmaal je al een behoorlijk niveau hebt bereikt op de gitaar, staan er  verschillende nieuwe uitdagingen voor je klaar. Iedereen kan immers wat liedjes leren spelen op gitaar, maar het zijn de grote gitaristen die tot een volledige beheersing van hun instrument komen. 

Toch is het niet zo dat deze beheersing enkel voor de grote gitaristen is weggelegd. De reden waarom je zelf niet dichter bij het niveau van de beste gitaristen vordert, telkens je oefent, heeft verschillende redenen:

  • Je weet niet PRECIES wat te doen. Je vertoeft in het ongewisse over wat nu exact de volgende stap is in je vooruitgang.

  • Je hebt moeite om alles die je geleerd hebt over de jaren heen in één mooi overzicht te gieten. Deze allesomvattende synthese is exact wat je nodig hebt om de gitaar te leren beheersen, maar de verbanden tussen al wat je doet is een link die je mist. Er is dan ook zeer veel (tegenstrijdige) informatie voorhanden. Wat je nodig hebt is niet meer informatie, het is een duidelijk beeld van waar je nu staat in je vooruitgang en hoe alles die je ooit leerde op de gitaar in één geheel past.

gitaarlesantwerpengevorderdenmethode.png

Als gevorderde gitarist heb je meer dan ooit nood aan overzicht en een duidelijk stappenplan die je zal brengen van waar je nu staat tot waar je je wilt bevinden:

  • Je wilt niet enkel songs op gitaar kunnen spelen, maar je wilt echt de gitaar in zijn volledigheid begrijpen. Niets is immers zo frustrerend als steeds maar weer terug te vallen op 'kleine stukjes' die je hier en daar hebt opgepikt. Wat je wilt is de gitaar leren bekijken met de ogen van een meesterlijk gitarist, zodat je geen blinde vlekken meer ziet als je naar de gitaarhals kijkt.

  • Je wilt niet steeds maar dezelfde toonladders opnieuw en opnieuw spelen, maar je wilt echte muziek leren maken. Toonladders kunnen spelen en solo’s spelen zijn immers twee volledig verschillende zaken. Om echt vloeiend te improviseren op de gitaar is het van belang dat je de wereld van toonladders uitbreidt naar het echt leren gebruiken van deze bouwstenen. Zo zul je stap voor stap een betere muzikant worden, omdat je echt weet waar je mee bezig bent.

  • Je wilt je verder specialiseren in verschillende stijlen (zie hieronder).

Tijdens de gitaarlessen voor gevorderden te Antwerpen kun je je op verschillende vlakken verder ontwikkelen als gitarist en groeien naar een topniveau in jouw gekozen specialiteit:

Rock gitaarlessen Antwerpen.png

Rock Gitaar

In deze gevorderde rock gitaarlessen te Antwerpen zal je ondergedompeld worden in de verschillende rock stijlen. Alle ingrediënten om jezelf als volwaardige rock gitarist te ontwikkelen komen aan bod via een gepersonaliseerd programma. Droom je er van om ooit in een rockband te spelen, dan is dit programma de ideale keuze voor jou.

blues gitaarlessen Antwerpen.png

Blues Gitaar

Het is waar dat blues een makkelijke stijl is om de basis te leren, maar één van de moeilijkste stijlen om volledig te beheersen. Daarom zal je gecoacht worden om de blues vanbinnen en vanbuiten te leren want het groter plaatje is noodzakelijk om jezelf als blues gitarist tot op een fundamenteel niveau te brengen.

Je mag je verwachten aan een gevarieerd programma waar je onder andere blues klassiekers leert spelen en deze ook theoretisch zal ontleden, het begeleiden en soleren in verschillende blues stijlen (Texas Blues, Delta Blues, Soul Blues, alsook maken we de link met Jazz) en nog veel meer. Vraag dus zeker je gratis proefles aan om meer te weten te komen over de blues gitaarlessen te antwerpen

Fingerpicking gitaarlessen Antwerpen.png

Fingerpicking

Fingerpicking is een ware kunst en het aanleren ervan vraagt voor een duidelijk stappenplan met persoonlijke coaching. In deze fingerpicking gitaarlessen te Antwerpen ontwikkel je je fingerpicking hand zodat je instaat zal zijn nummers zoals "Tears in Heaven" en "Stairway to Heaven" te spelen. Ook biedt fingerpicking enorme voordelen in je algemene ontwikkeling als gitarist, tijdens het improviseren op gitaar en om eigen nummers te schrijven.

theorie en repertoire - gitaarlessen Antwerpen.png

Theorie en Repertoirestudie

De gitaar is en blijft een complex instrument maar met het juiste stappenplan en de juiste instructies is het mogelijk om een compleet overzicht van de gitaarhals te verwerven. In dit luik van de gitaarlessen voor gevorderden in Antwerpen analyseren we niet alleen de theorie, maar ook hoe deze praktische toe te passen is. Daarnaast zal je bestaande songs leren spelen, alsook deze songs via een theoretische invalshoek bestuderen. Hierdoor zullen je mogelijkheden om zelf nummers te schrijven en te improviseren op gitaar enorm groeien.

Vertel ons over je ervaringen en doelstellingen met de gitaar en we nodigen je graag uit voor een gratis kennismaking.